Babyshower

Baby shower är en populär tradition i stora delar av världen. Ursprungstanken med en babyshower var att mammor skulle samlas för att dela med sig av sina erfarenheter och sin kunskap kring hur det är att vara mamma.

Från början var babyshower något som anordnades endast när familjens första barn skulle födas och vanligtvis var det bara kvinnor som närvarande. Detta skulle vara ett tillfälle  då man förde kunskap och erfarenheter kring moderskapet vidare till den oerfarne och blivande mamman. Idag är det mer ett tillfälle att umgås med tjejerna innan det nya livet med blöjbyten, amning och sömnlösa nätter börjar. Det är heller inte ovanligt att även den blivande pappan och andra män är med på tillställningen och även att man har flera babyshowers, ibland även för samma barn.

 

Ofta handlar en babyshower om att överösa mamman med presenter. Det ska ”duscha” presenter över mamman. Presenterna öppnas sedan under högtidliga former när alla sitter samlade. Att ge presenter innan barnet är fött kan kännas lite konstigt eftersom man traditionsenligt i Sverige normalt inte ger presenter innan förlossningen, då detta kan anses otursamt.

Det har blivit allt vanligare att man ger en blöjtårta som man fyller med massor av presenter och bra ha saker till barnet. Blöjtårtan finns i många olika former och passar även som doppresent och 1-årspresent.

Vi kan erbjuda våra kunder specialdesignade blöjtårtor efter eget önskemål. Du finner även finna presenter till babyshower, nyfödda, dop, namngivning eller födelsedagen.

Babyshowern arrangeras och hålls vanligen hos och av en nära vän, syster eller annan närstående. Detta för att det inte ska se ut som att babyshowern bara anordnas för att du själv ska få en massa presenter. En babyshower är ingen överraskningsfest, utan det är helt okej att rådfråga den blivande mamman om ett passande datum.

Vanligen hålls en babyshower i slutet av graviditeten, när det är 1-2 månader kvar till den förväntade förlossningsdagen. När man har det är inte så viktigt, men en stor mammamage gör att det hela blir lite mer äkta.

Presenter till babyshower

Har du frågor?
Kontakta oss enklast och snabbast här >>>
Vi svarar alltid inom 24 timmar.