Babyshower

Baby shower är en populär tradition i stora delar av världen. Själva tanken kommer ursprungligen från antikens Rom och Grekland. De firade händelsen som vi gör för att välkomna ett nytt barn till världen.

Efter födelsen blev mamman  och barnet välkommen tillbaka till sociteten genom fest och gåvor. Den viktorianska eran inledde den faktiska baby shower, men inte på det sätt vi gör i dag. Under viktorianska tiden skulle ett speciellt te hållas för mamman, med vackert porslin och silver och presenter till barnet. Man formligen överöste mamman och barnet med gåvor, där av namnet baby shower.

Ofta handlar en babyshower om att överösa mamman med presenter. Det ska ”duscha” presenter över mamman. Presenterna öppnas sedan under högtidliga former när alla sitter samlade. Att ge presenter innan barnet är fött kan kännas lite konstigt eftersom man traditionsenligt i Sverige normalt inte ger presenter innan förlossningen, då detta kan anses otursamt.

Det har blivit allt vanligare att man ger en blöjtårta som man fyller med massor av presenter och bra ha saker till barnet. Blöjtårtan finns i många olika former och passar även som doppresent och 1-årspresent.

Vi kan erbjuda våra kunder specialdesignade blöjtårtor efter eget önskemål. Du finner även finna presenter till babyshower, nyfödda, dop, namngivning eller födelsedagen.

Babyshowern arrangeras och hålls vanligen hos och av en nära vän, syster eller annan närstående. Detta för att det inte ska se ut som att babyshowern bara anordnas för att du själv ska få en massa presenter. En babyshower är ingen överraskningsfest, utan det är helt okej att rådfråga den blivande mamman om ett passande datum.

Vanligen hålls en babyshower i slutet av graviditeten, när det är 1-2 månader kvar till den förväntade förlossningsdagen. När man har det är inte så viktigt, men en stor mammamage gör att det hela blir lite mer äkta.

Presenter till babyshower

Har du frågor?
Kontakta oss enklast och snabbast här >>>
Vi svarar alltid inom 24 timmar.